Detalii proiect 4

Programa scolară de liceu nu asigura elevilor o pregatire care sa le ofere posibilitatea crearii si dezvoltarii unor aplicatii in concordanta cu cerintele pietei muncii.
Faptul ca intr-un liceu teoretic, la specializarea mate-info nu există posibilitatea efectuarii unor stagii de practica la firme din domeniul IT face ca elevii sa aiba o imagine relativ redusa in legatura cu ceea ce pot face cu cunostintele pe care le dobandesc in scoala, iar numărul orelor alocate aplicatiilor practice in laboratorul de informatica este insuficient.
Viitorul pieței forței de muncă în domeniul IT necesită competente tehnice si transversale.
Se impune deci, o altfel de abordare a continuturilor care sa le permita elevilor dezvoltarea de abilitati practice si competente cu adevarat necesare care să le ușureze accesul catre piata muncii.
Este nevoie ca ei să aibă contact cu resursele IT moderne si sa afle modul în care acestea pot fi folosite astfel încât să realizeze produse competitive la nivel european.

EUROMIND PROJECTS SL din Spania (partener intermediar) & COLEGIO SALESIANOS SAN PEDRO din Sevilia, Spania (partener direct).

Echipa de gestiune a proiectului
2016-1-RO01-KA102-023317
Portofoliu